HGS Nedir? Nasıl Alınır? Fiyatları Ne Kadar?

Bu makalemizde bilmeyenleri için HGS nedir, nasıl alınır ve fiyatları ne kadar gibi sorulara yanıtlar vererek sizleri bilgilendirme yoluna gideceğiz. Türkiye genelinde birkaç senelik dilim içerisinde özellikle ciddi teknolojik gelişmeler oluyor. Devlet, her geçen gün büyüyen ve gelişen bu teknolojiler ile birlikte insanların hayatını çok ciddi anlamda kolaylaştırma yoluna da gidiyor. Bizde elimizden geldiğince otomobil sistemleri hakkında sizleri bilgilendirme yoluna gidiyoruz. Şimdi internet üzerinde en çok araştırılan konulardan birisi olan HGS ile alakalı her konuya değinmeye çalışacağız, başlıyoruz.

HGS Nedir?

HGS (Hızlı Geçiş Sistemi), otobanlarda aracınız ile gişeler ile uğraşmaksızın otomatik teknoloji ile ödeme yapabildiğiniz bir otomatik ödeme sistemi olarak bilinir.

Türkiye’de bildiğimiz üzere otobanların çok ciddi anlamda işlek olduğunu biliyoruz. Bundan yıllar öncesinde özellikle gişelerde çok ciddi anlamda uzayan ödeme kuyrukları söz konusudur. Bu ödeme kuyrukları, ciddi anlamda insanların zamanına mal oluyordu ve zaman içerisinde devlet bu konu ile alakalı olarak önlemler aldı. HGS ve OGS sistemleri, artık bekleme yapmadan gişelerden çıkmak için en etkili yöntemlerden birisi olarak da dikkatleri çekiyor demek yanlış olmaz sanıyorum. HGS, tamamen otomatik olarak çalışan bir sistem ve bu anlamda fark yaratıyor da diyebiliriz sanırım.

HGS Nasıl Alınır?

HGS Nasıl Alınır?

HGS nasıl alınır sorusunun iki ayrı yöntemi olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Öncelikle devlet, bu ürünü tüm otobandan geçecek araçlar için zorunlu kılmıştır ve otoban gişelerinde ki tüm gişeden ödeme kavramını ortadan kaldırmıştır. Öyle ki tüm otoban geçişlerine de seyyar PTT şubeleri açmıştır. Bu şekilde HGS alıımı için ciddi anlamda pratik seçenekleri değerlendirme şansına sahip oluyorsunuz. HGS alma yöntemleri ile alakalı olarak öncelikle bilgiler sunalım.

PTT Şubelerinden HGS Almak

PTT şubeleri, HGS satmak için öncelikli yöntemlerden birisi olarak dikkatleri çekiyor. Aracınızın ruhsatı ile birlikte PTT şubelerine gidip HGS gişesine ulaşırsınız. Aracınızın plaka ve ruhsat bilgileri ile HGS alabilirsiniz. HGS alacağınız aracın ruhsatı yanınızda olmalıdır. Bu sayede başka bir araç plakasına dahi sorunsuz bir şekilde HGS alma şansına sahip oluyorsunuz.

HGS başvuru belgesini doldurduktan sonra gişe yetkilisi tüm bilgileri sizin TC kimlik numaranız üzerine gidiyor. Artık o aracın HGS hareketlerinin tamamından sorumlu oluyorsunuz. Bakiye yükleme gibi tüm detaylar size ait. Bunu da iyi bir şekilde takip etmeniz gerekiyor. PTT’den alınan HGS’de otomatik bakiye yükleme diye bir durum söz konusu değildir.

Bankalardan HGS Almak

Çalıştığınız ya da çalışmadığınız bankalardan da HGS alabilirsiniz. Örneğin İş Bankası hesabınız ve kredi kartınız var İş Bankası’ndan HGS almak isterseniz şubelere giderek yine ruhsat ile başvuruyorsunuz. Dilerseniz İş Bankası, HGS hesabınızı kredi kartınıza tanımlıyor. HGS bakiyeniz belli bir düzeyin altına düştüğünde kredi kartınızdan otomatik olarak bakiye yükleniyor ve bu aslında çok daha pratik bir seçenek.

HGS Fiyatları Ne Kadar?

HGS fiyatları 2020 yılında değişiklik gösterdi. 2020 yılında PTT şubelerinden HGS almak isterseniz kart ücreti 20 TL ve ilk bakiye 40 TL olmak sureti ile toplamda 60 TL ödersiniz.

Ancak bankalarda bu ilk bakiyeler değişiklik gösterir. Her banka, kendi belirlediği standartlarda kart ve ilk bakiye zorunluluğu belirlemiştir. En ucuz banka 80 TL ödeme ile başlamaktadır.


Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?