Çelik Jant Kullanmanın Avantajları ve Dezavantajları

Bugün ki makalemizde sizlerle birlikte çelik jant kullanmanın avantajları ve dezavantajları üzerinde fikir edinme yoluna gideceğiz. Türkiye genelinde artık otomobillere olan ilgi her anlamda arttı. Görsellik, en önemli unsurlardan birisi olarak kabul ediliyor ve çelik jantlar bu açıdan çok çok fazla önemli diyebiliriz sanırım.

Tabi ki insanlar görselliği önemserken detayları ile alakalı olarak da ne yazık ki çok fazla bilgi sahibi değil demek yanlış olmaz. Şimdi elimizden geldiğince sizlere bilgiler sunacak ve detayları ile alakalı olarak da fikirler vereceğiz. Merak ettiklerinizi yorum alanlarımızdan bizlere sorabilir ve fikir edinme yoluna gidebilirsiniz.

Çelik Jant Kullanmanın Avantajları

Jant tercihleri, bir otomobilin dış görüntüsünün tamamen farklılaşması açısından son derece büyük önem arz eden unsurlar arasındadır. Çelik alaşımlı jantlar ise insanların günümüzde en çok para harcadıkları seçeneklerden bir yenisi olarak da dikkatleri çekiyor demek yanlış olmaz sanırım. Şimdi sizlere çelik jant kullanmanın avantajları ile alakalı bazı seçenekleri sunacak olursak;

  • Alaşımlı jantlara göre daha düşük fiyatlara satılıyor.
  • Sert darbelere karşı kırılganlık göstermek yerine bükülüyor.
  • Ağır bir yapıda olduğu için lastik üzerinde basınç uygulayarak özellikle kış aylarında iyi bir yol tutuşu sağlıyor.

Genel olarak avantajları bunlar. Ancak duruma göre dezavantajları çok daha fazla olan bir materyal olduğunu da söylememiz gerekiyor. Hemen başlayalım.

Çelik Jant Kullanmanın Avantajları ve Dezavantajları

Çelik Jant Kullanmanın Dezavantajları

Jant, aracın konforu ve yakıt tüketimi üzerinde doğrudan etkisi olan unsurlardan birisi olarak dikkatleri çekiyor. Hal böyle olunca da dikkatli bir seçim yapmak ve araç için en doğru modeli seçmek her zaman için ayrıca önem arz eden diğer alternatiflerden birisi olacak.

  • Çelik jantlar kapalı yapısı sebebiyle tekerlek içindeki hava akımını azaltıyor. Bu durum fren balatalarının daha geç soğumasına neden olarak fren sistemini daha çabuk yıpratıyor.
  • Ağır bir yapıya sahip olduğu için yakıt tüketimini artırıyor.
  • Aşırı ağır olması aracın ağırlık merkezini bir miktar değiştiriyor. Bu sebeple süspansiyonların daha çabuk deforme olmasına neden olabiliyor.
  • Standart modellere sahip oldukları için estetik görünümden yoksunlar. Bu dezavantajlı durum plastik jant kapaklarıyla giderilmeye çalışılıyor.

Yani genel itibari ile aracın yakıt tüketimi üzerine etkilerini ciddi anlamda olumsuz olabilir. Ağır bir bileşen ve fren sistemi üzerinde ki olumsuz etkilerini de ciddi manada göz önünde bulundurmak gerektiğini de söyleyebiliriz sanırım.


Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?