2020 Sıfır Arabalarda ÖTV İndirimi Olacak Mı?

Bugün ki makalemizde 2020 sıfır arabalarda ÖTV indirimi olacak mı sorusuna yanıt vermek istiyoruz. Bildiğimiz gibi pandemi süreci içerisindeyiz ve tüm dünya çok ciddi bir alarm halinde. Türkiye, özellikle birçok büyük ülkeyi dikkate aldığımız zaman çok ciddi anlamda bu süreci iyi yönetti demek de yanlış olmaz. Ancak sokağa çıkma yasakları ve ticari yasaklar nedeni ile ekonomi ciddi anlamda sarsıldı.

Zaman içerisinde devlet, ev almak isteyenler ve aynı zamanda sıfır otomobil almak isteyenler için devlet bankaları aracılığı ile kredi kampanyaları yaptı. Çok düşük faiz oranları ile otomobil ve ev alabilme şansına sahip oluyorsunuz. Üstelik evleneceklere destek olması açısından çeyiz açısından da ciddi anlamda indirimli krediler söz konusu. 

Devlet, 2019 yılı içerisinde yaptığı otomobillerde ÖTV indirimi kampanyası ile birlikte insanlara çok ciddi anlamda ideal seçenekler sundu. Şimdilerde ise insanlar yine sıfır model otomobiller için böyle bir beklenti içerisinde. Peki bu imkan sunulacak mı?

ÖTV İndirimi Ciddi Manada Devlet Gündeminde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bir açılışta bu konu ile alakalı olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye ekonomisinin bu kredi atılımları ile birlikte ciddi anlamda canlandığını söyleyen Erdoğan, insanların otomobiller ile alakalı olarak da beklentilerine ciddi manada yanıt verdi.

Erdoğan yaptığı açıklamada; “Ülkemizde sağlanan kredi imkanları ile çok ciddi bir ekonomik hareketlilik yaratmayı başardık. Otomobil alacaklar içinde bu kredi imkanını sunduk. Ancak ikinci el otomobil piyasalarında ki bu fahiş fiyat politikaları ne bizim ne de vatandaşlarımız nezdinde kabul edilemez.

Geçtiğimiz yıllarda uygulamış olduğumuz ÖTV indirimi kampanyası ile birlikte üretici şirketlere de büyük bir canlanma getirdik. Tarihi kesin olmamak ile birlikte önümüzdeki dönemde yine sıfır model otomobilleri kapsayacak bir ÖTV indirimi düşünüyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Sıfır Otomobillerde ÖTV İndirimi Ne Zaman Gelecek?

Şuan için bu konu ile alakalı olarak devlet nezdinde kesin bir açıklama söz konusu değil. Cumhurbaşkanı bu konunun gündemde olduğunu söyledi ancak bununla alakalı somut bir adım atabilmek için şirketlerin satış yapabileceği sıfır otomobil stoğunun oluşması gerek.

Haziran itibari ile birçok ülke, sıfır otomobil girişlerine kapılarını açtı ve Türkiye’de bu ülkelerden birisi. Ancak hali hazırda yeteri kadar hızlı bir sürecin içerisinde değiliz. Şirketler talepleri alıyor ancak henüz teslim edilecek yeterli sayıda otomobil olmadığını da söylemek gerekiyor. 

Türkiye’de yeterli ve teslimat bekleyen kişi kalmadıktan sonra ÖTV indirimine dair bir adım atılacağını düşünüyoruz. Tabi ki bunun tarihi ne zaman olur kesin bilgi vermek zor.


Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?