2017 yılı Araç Muayene Ücretlerine Zam

Araç muayene ücretleri zam, 1 Ocak başlangıcıyla geçerli olmak üzere zamlanacak. Buna nazaran yıl başından beri araç muayene ücretleri 191,16 liradan 198,24 liraya yükselecek.

Kara yolu Taşıma ve Kara yolu Trafik Kanunu ile bu uygulamaya konulmuş yönetmeliklerde düzenlenen belge, ceza ve muayene ücretleri 2017 ile beraber tekrar belirlenecek.

Mevzusu geçen ücretlerde, Vergi Usul Kanunu Genel bildiri ile beraber 2017 senesi için belirlenen tekrardan değerleme oranında zam artışına gidilecek.

Buna dair, yılbaşından beri muayene ücretleri, otobüs, kamyon, çekici ve tankerler gibi enstrümanlarda 258,42 TL’den 267,86 TL’ye; otomobil, minibüs, kamyonet, özel fakat araç, arazi aracı, römork ve yarı römorklarda 191,16 TL’den 198,24 TL’ye; traktör, motosiklet ve motorlu taşıtlarda 97,94 TL’den 101,48 TL’ye yükselecek.

Öte taraftan, yılbaşından itibaren araç muayenelerinde yetki belgesi ücretleri de zamlanacak.

Araç muayene ücretleri zammı işletme yetki belgesi ile geçici olarak uygulanan işletme yetki belgesi 120’şer TL. Yola elverişlilik muayenesi yetki belgesi de 24 bin 613 TL olacak.

2017-arac-muayene-zam

2017-arac-muayene-zam

KIŞ LASTİĞİ TAKMAYANLARA CEZASI 625 TL

Ulaştırma, Denizcilik ve iletişim Bakanlığınca hazırlanan ve 2012’de uygulamaya giren “enstrümanların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik” yasasına nazaran; kış koşullarına uygun olmayan, kar lastiği bulunmayan ticari enstrümanların yollarına devam etmelerine müsaade edilmeyecek.

Uygulanan kurala uymayan otomobillerin işletmecilerine 1 Aralık tarihiyle 602 TL ceza uygulanıyor. Gürcistan Oto Galeri olarak sizleri bu ve bunun benzer biçimde diğer konularda uyarmaya devam edeceğiz. Bu tür önemli hususlar konusunda bizi takip ettiğini için teşekkür ederiz.İyi yolculuklar…

arac-muayenesi

arac-muayenesi

Haber Kaynak: http://www.ntv.com.tr/


Bir Yorum

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?